Автор: vladi
Публикувано на: 14.12.2010 11:49:56

Рейтинг:

Новият

Ако имаше модел на Jeep, който изобщо не ми допадаше на външен вид, то това определено беше Compass, но американската компания явно си е взела поука при разработването на негово ново поколение, определяно от някои издания като фейслифт.

Автомобилът определено е с доста по-добър дизайн от своя предшественик, силно повлиян от този на новия Jeep Grand Cherokee, особено в предната част и по-конкретно в зоната на радиаторната решетка и фаровете. Отзад Compass е получил нова броня, спойлер на покрива и LED светлини, а джантите му са с променен дизайн.

Интериорът на новия Compass пък е почти идентичен с този на Patriot Facelift, като от компанията твърдят, че са използвали значително по-качествени материали за неговото оформление. Освен това, за модела вече се предлага много по-голям набор от допълнителни екстри.

Също както и останалите нови и модернизирани модели на Jeep, Compass е получил модернизирани бензинови двигатели. Това са познатите ни 2.0 и 2.4-литрови, съответно с мощности 158 и 172к.с., които обаче са станали доста по-икономични и екологични.

Двулитровият дизелов агрегат с мощност 140к.с., който идваше от Volkswagen пък ще бъде заменен от съвременен 2.2-литров CRD, доставящ 163к.с. мощ и 320Нм. максимален въртящ момент, като последният е наличен още при 1 400об/мин. Този двигател е комбиниран с шестстепенна механична трансмисия и отговаря на еко нормите Euro5.


Галерия Jeep Compass 2011
Тагове: Jeep, Jeep Compass
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg