Автор: vladi
Публикувано на: 25.02.2011 11:27:06

Рейтинг:

Първи

От Opel са решили да ни запознаят бегло с новото поколение на семейния ван Zafira, като това ще стане по време на изложението в Женева, чрез концептуалната разработка Zafira Tourer.

Въпреки че серийната версия на автомобила вероятно ще претърпи някои изменения, от Opel твърдят, че голяма част от дизайнерските решения и технологии от концепцията ще бъдат внедрени и при нея.

Стилът на автомобила е напълно в този на новите Astra и Insignia, като предницата е малко по-агресивна, но по принцип повечето автопроизводители залагат на това при концепциите си, а в последствие при серийните модели омекотяват линиите.

При конструирането на новата Zafira, дизайнерите на Opel са се старали така да подредят интериора, че когато семейството пътува с автомобила, то да се чувства сякаш се намира в собствената си дневна.

Zafira Tourer Concept е оборудвана с 1.4-литровия, турбодвигател на Opel, като той е комбиниран със старт/стоп технология за гасене на агрегата, когато превозното средство се намира в покой.

Едно от интересните технологични решения при концепцията е панорамният покрив, който има няколко нива на затъмняване. Освен това, автомобилът разполага с осъвременена система Flex7, която позволява голяма свобода за движение на седалките.


Тагове: Opel, Opel Zafira
Читателски коментари

pepo - 2011-02-25 15:11:08 0 отговори

pepo -

unikalna semeina kola

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg