Автор: vladi
Публикувано на: 01.09.2011 15:02:50

Рейтинг:

Новото

Вече стана ясно, че на изложението във Франкфурт Audi ще представи множество S-модели, като ви запознахме с подробностите около S6, S6 Avant  и S7 Sportback, а сега е време да видим и новото поколение на S8.

И този автомобил на немската компания се задвижва от новия 4.0-литров TFSI V8 двигател, но тъй като той е върховият модел от семейство “S”, неговата мощност е увеличена на 520к.с., а максималният му въртящ момент достига 650Нм. и е наличен в диапазона 1 700-5 500об/мин.

Освен това агрегатът на Audi S8 не е комбиниран със седемстепенна трансмисия с двоен съединител, а с осемстепенна автоматична, предаваща задвижването към четирите колела, посредством система Quattro.

Въпреки по-голямото си тегло от тези на S6 и S7 Sportback, увеличената производителност при S8 позволява на луксозния седан да ускорява от 0-100км/ч. за 4.2сек., което е съответно с 0.6 и 0.7сек. по-бързо, в сравнение с другите два модела.

Средният разход на гориво при Audi S8 е 13.2л/100км., което е с 23% по-малко в сравнение с този на неговия предшественик. Той е постигнат чрез монтиране на страт/стоп система и технология за изключване на половината цилиндри, при ниско натоварване.

За да подобрят удоволствието от шофиране и комфорта, инженерите на компанията са оборудвали автомобила със специално настроено за него въздушно окачване, което е адаптивно с променливи на три позиции амортисьори. Освен това са налице мощни спирачни механизми с 400мм. вентилирани дискове, а като опция се предлагат карбоно-керамични спирачки.

Иначе визуално веднага се разбира, че Audi S8 принадлежи към S-моделите на марката, благодарение на стилния бодикит, големите 20-инчови джанти и спортното оформление на интериора.


Галерия Audi S8 2012
Тагове: Audi, Audi A8, Audi S8
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg