Автор: vladi
Публикувано на: 01.09.2011 12:52:49

Рейтинг:

Audi

Освен версиите седан и комби на новото Audi S6, немската компания ще представи на изложението във Франкфурт и серийната версия на S7 Sportback, която ще се появи на пазара през пролетта на следващата година.

Автомобилът използва абсолютно същият 4.0-литров TFSI V8 би-турбо двигател, като новото S6. Неговата мощност е 420к.с., а максималният му въртящ момент достига 550Нм.

От Audi твърдят, че той позволява на S7 Sportback да ускорява от 0-100км/ч. за 4.9сек., а максималната скорост на машината е ограничена на 250км/ч., но вероятно съвсем скоро тунинг компаниите ще започнат да предлагат опции за нейното премахване.

Audi S7 Sportback може да се похвали със сравнително ниска  средна консумация на гориво за подобен клас автомобили от 9.7л/100км., благодарение най-вече на системата за изключване на 4 от цилиндрите на агрегата, когато те не са необходими.

Двигателят е комбиниран със седемстепенна трансмисия с двоен съединител, предаваща задвижването към четирите колела, посредством система Quattro и диференциал със самостоятелно заключване. Като опция се предлага и спортен диференциал, който разпределя мощността според конкретната ситуация на пътя.

Налице са също така адаптивно въздушно окачване и огромни спирачни механизми с вентилирани дискове, а като опция се предлагат и карбоно-керамични механизми. Джантите пък стандартно са 19-инчови, а срещу допълнително заплащане могат да бъдат заменени от 20-инчови.


Галерия Audi S7 Sportback 2012
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg