Автор: vladi
Публикувано на: 28.02.2011 09:53:42

Рейтинг:

Koenigsegg

Една от звездите на миналогодишното изложение в Женева безспорно беше Koenigsegg Agera, но производителят на суперавтомобили е решил да бъде център на внимание и на предстоящия салон в швейцарския град.

Koenigsegg са създали нова версия на Agera, която носи обозначението „R” и може да се похвали с още по-добра динамика от стандартния модел. Основната причина за това е, че 4.7-литровия, V8 двигател е заменен с 5.0-литров, V8, битурбо, работещ и на биогориво.

При Agera мощността на агрегата е 910к.с., но при версията R тя варира от 940 до цели 1 115к.с., в зависимост от използваното гориво, като най-ниската стойност на мощността е при употреба на 95-октаново гориво, а най-високата - когато автомобилът се движи на биогориво E85.

Двигателят на Koenigsegg Agera R е комбиниран със седемстепенна трансмисия с двоен съединител, а от компанията твърдят, че при използване на биогориво и максималният въртящ момент нараства от 1 100 на 1 200Нм.

За момента липсват данни за динамиката на автомобила, но фактът че той е оборудван със специално разработени за него гуми на Michelin, позволяващи развиване на 420км/ч., говори, че тя ще е феноменална. Припомняме ви, че стандартната Agera ускорява от 0-100км/ч. за 3.1сек. и развива над 390км/ч.


Галерия Koenigsegg Agera R
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg