Автор: admin
Публикувано на: 28.02.2010 22:30:30

Рейтинг:

Koenigsegg
Както всички знаем съвсем скоро ще отвори врати тазгодишното изложение в Женева, на което автопроизводителите ще представят своите нови модели, но нито един от тях няма да може да се сравни с този, който Koenigsegg са подготвили.

Шведите ще покажат пред широка публика новия си автомобил Agera, чийто 4.7-литров двигател разполага с внушителните 910к.с. и 1 100Нм. Агрегатът е комбиниран със секвенционална трансмисия, а теглото на автомобила е 1290кг. Комбинацията от трите гарантира ускорение от 0-100км/ч. за 3.1сек. и преминаване на границата от 390км/ч.

Koenigsegg Agera използва преработено шаси от модела CCX, но има идентични габарити и почти същата форма като него. Различията се свеждат до оптимизираната аеродинамика и променената форма на фаровете, които са с LED светлини.

Интериорът на новия суперавтомобил обаче се различава коренно от този на CCX. Водачът вече разполага с цифров панел с мултифункционален дисплей, на който в зависимост от настройките може да се визуализира различна информация. На централната конзола пък има голям LCD дисплей със сензорно управление, от който се контролира работата на всички системи.

Въпреки че Agera ще бъде представена в Женева, от Koenigsegg разкриват, че все още не са завършили работата по автомобила, като тестовете ще продължат още шест месеца. Засега не е известна цената на модела, но тя вероятно ще е по-ниска от тази на CCX (1 млн. евро), тъй като от него ще се произвеждат между 15 и 20 бройки годишно.

Галерия Koenigsegg Agera
Тагове: Koenigsegg, Koenigsegg Agera
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg