Автор: vladi
Публикувано на: 23.02.2011 10:46:41

Рейтинг:

Ferrari

След като миналата седмица ни запозна с поредната си доработка на Ferrari California, сега немската тунинг компания Novitec ни представя и първата си програма за Ferrari 458 Italia.

Автомобилът ще направи дебют на изложението в Женева, като той може да се похвали с увеличена мощ на 4.5-литровия си V8 двигател от 570 на 609к.с. Максималният му въртящ момент пък вече достига 569Нм. при 5 400об/мин., докато при стандартния модел той е 540Нм. Всичко това гарантира развиване на максимална скорост от 330км/ч.

За постигането на горните резултати, специалистите от Novitec са препрограмирали блока за управление на агрегата, заменили са кутията на въздушния филтър с карбонова и са монтирали нова изпускателна система, изработена от материала Inconel. Последната е със спортни колектори и катализатори, а освен това нейният звук може да се наглася и е с 21кг. по-лека от стандартната.

Инженерите на тунинг компанията са подобрили аеродинамиката на Ferrari 458 Italia и са понижили още теглото му, посредством замяна на някои елементи, с карбонови, преминали тестове във въздушен тунел, за оптимално прецизно настройване.

Тунингованото Ferrari 458 Italia е оборудвано с модифицирано окачване, което е намалило клиренса с 35мм., но същевременно разполага с хидравлична система, която повдига предницата с 40мм. при необходимост. Джантите пък са трикомпонентни от серията Novitec NF3, като размерът им е 21 инча отпред и 22 инча отзад.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg