Автор: vladi
Публикувано на: 10.02.2011 12:05:50

Рейтинг:

Чикаго

Освен горещия Dodge Charger SRT8, на изложението в Чикаго световен дебют прави и един друг, не по-малко интересен автомобил, а именно най-бързата серийна версия на Chevrolet Camaro, произвеждана някога.

Машината е наречена Camaro ZL1 и ще се появи на пазара в края на тази или началото на следващата година, тъй като американската компания все още не е завършила всички тестове на спортното купе. Автомобилът се определя от Chevrolet като най-високотехнологичното и изключително Camaro, което са създавали.

Стайлинг промените при Camaro ZL1 се състоят в нови радиаторна решетка, преден капак и някои други елементи и детайли по купето, които са извършени с цел подобряване аеродинамичните качества на автомобила, както и в наличието на 20-инчови джанти.

Интериорът на Chevrolet Camaro ZL1 също е доста вълнуващ. Той е с нови спортни седалки, които са регулируеми в шест направления, инструментален панел, облицовки на вратите и волан, а в стандартното оборудване са включени камера за обратно виждане, аудиосистема Boston Acoustics и други глезотии.

Инженерите на Chevrolet са оборудвали горещата модификация с изцяло нова изпускателна система с четири накрайника от неръждаема стомана, диференциал с повишено триене, подсилен карданен вал, по-мощни спирачни механизми и адаптивни според пътните условия амортисьори.

Двигателят на Camaro ZL1 е 6.2-литров V8, като му е добавен механичен компресор с марка Eaton, увеличил мощността на 550к.с. и максималния въртящ момент на 677Нм. Въпреки че все още не разкриват какви са динамичните качества на автомобила, от Chevrolet уверяват, че това е най-бързият сериен представител на Camaro за всички времена.


Галерия Chevrolet Camaro ZL1
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg