Автор: vladi
Публикувано на: 10.02.2011 11:08:46

Рейтинг:

Чикаго

Въпреки че всички очакваме с нетърпение изложението в Женева, което ще стартира в началото на март, утре ще отвори врати за посетители автосалонът в Чикаго. Там вече започнаха да представят автомобилите пред журналисти и има доста интересни предложения.

Така например, в Чикаго ще се състои световната премиера на новия Dodge Charger SRT8, който ще се появи на местния пазар през пролетта и се очертава като доста сериозен конкурент в своя сегмент.

Горещата версия на Charger се отличава от стандартния модел по наличието на много по-агресивен бодикит, с огромни въздушни отвори в предната броня, издут капак над двигателя, уголемен заден спойлер и атрактивни 20-инчови джанти.

Причината да е издут предният капак е, за да може да се помести под него огромният 6.4-литров SRT8 HEMI двигател, който доставя мощност от 465к.с., а максималният му въртящ момент достига 630Нм. Агрегатът е комбиниран с петстепенна автоматична трансмисия, като по данни на Dodge, автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за около 4сек., а максималната скорост, която достига е 280км/ч.
 
Инженерите на американската компания са се постарали доста и по ходовата част на Charger SRT8, като са модернизирали кормилната уредба и са монтирали изцяло ново окачване, което се адаптира към пътната обстановка и поведението на водача. Освен това, са налице спирачна система Brembo с 360мм. дискове отпред и 350мм. отзад, както и нова изпускателна система.


Галерия Dodge Charger SRT8
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg