Автор: admin
Публикувано на: 24.09.2009 13:32:59

Рейтинг:

edo

От edo Competition представиха нова версия на показаното от тях по-рано тази година Ferrari Enzo XX. Тя е получила обозначението Evolution към името си и разполага с още по-голяма мощ.

6.3-литровият двигател на Ferrari Enzo XX Evolution е с нови цилиндри, бутала, клапи и титаниеви свързващи вилки. Немците са подменили също всмукателната и изпускателната системи, въздушния филтър, горивната помпа и съединителя.

Освен това, инженерите на edo са намалили теглото на автомобила с цели 100кг., като са заменили някои от елементите с олекотени, а скоростната кутия е оптимизирана, така че времето и за реакция да е 60 милисекунди, което се доближава много до това на трансмисиите, използвани в болидите от Формула1 (40 милисекунди).

Резултатът след направените подобрения и намаленото тегло е наистина впечатляващ. Enzo XX Evolution разполага с мощност от 840к.с. при 9 600об/мин. (ако се премахнат шумозаглушителите тя се увеличава до 860к.с.), а максималният въртящ момент достига 780Нм. при 5 800об/мин. Тази производителност позволява на автомобила да ускорява от 0-100км/ч. за 3.2сек., от 0-200км/ч. за 9.0сек. и от 0-300км/ч. за 19.0сек., и да развива 390км/ч. 


Галерия Ferrari Enzo XX Evolution
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg