Автор: vladi
Публикувано на: 23.02.2011 23:29:01

Рейтинг:

Зловещият

По случай 50-годишния юбилей на E-Type, компанията Jaguar е подготвила за изложението в Женева нова версия на XKR, която всъщност ще бъде и най-мощният сериен автомобил, произвеждан някога под тази марка.

Безспорно най-интересното при така наречения Jaguar XKR-S е модифицираният, 5.0-литров, V8 двигател на стандартния модел, чиято мощност е увеличена от 510 на 550к.с., а максималният му въртящ момент - от 610 на 680Нм.

Нарасналата производителност на агрегата позволява на автомобила да ускорява от 0-100км/ч. за 4.2сек. и да развива максимална скорост от 300км/ч. В същото време, от компанията не пропускат да споделят, че това е единственият представител на този клас коли, чиито вредни емисии са под 300гр/км.

Jaguar XKR-S се отличава от стандартния модел и по наличието на нов бодикит, състоящ се от преден капак с допълнителни отвори, брони, странични прагове и дифузер, в който са вградени четирите накрайника на изпускателната система.

Наред с това, инженерите на Jaguar са извършили промени по окачването и препрограмиране на системата Adaptive Dynamics, а също така са монтирали олекотени джанти, облечени с високоскоростни гуми.


Галерия Jaguar XKR-S 2012
Зловещият Jaguar XKR-S
Зловещият Jaguar XKR-S
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg