Автор: admin
Публикувано на: 21.05.2010 18:23:48

Рейтинг:

Задава
Тъй като продажбите на Maybach хич не вървят през последните две години, от Daimler са в размисъл какво да правят с луксозната марка, но междувременно са дали съгласието си на друга компания за проектирането на автомобил, базиран на нейн модел.

Немската инженерна фирма Xenatec е получила разрешението на Daimler, както и обещанието за предоставяне на всякаква необходима помощ, без финансова разбира се, да трансформира лимузината Maybach 57S в двуврато купе, като тя вече е готова със скиците на проекта.

От Xenatec дори твърдят, че вече са се договорили с немския концерн за серийно производство на модела, като е предвидена ограничена серия от 100 бройки, цената на всяка от които ще е от порядъка на 650 000 евро.

За да превърнат луксозната лимузина в купе, инженерите на Xenatec са преработили каросерията на автомобила, като най-сериозна промяна е извършена по централните колони, които са преместени с 50см. назад. Колата ще бъде също с нови 20-инчови джанти, които ще са поместени под разширените арки на калниците.

Междуосието на автомобила е останало непроменено (3 390мм.), като същото важи и за 6.0-литровия V12 двигател, чиято мощност е 630к.с. По предварителни данни, купето ще ускорява от 0-100км/ч. за около 5сек.и ще развива максимална скорост от 300км/ч.

Тагове: Maybach, Xenatec
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg