Автор: pavel
Публикувано на: 25.09.2011 22:55:22

Рейтинг:

Забраняват

Любителите на мощни двигатели с вътрешно горене вероятно ще бъдат много разочаровани, след като научат, че от 2050г. на превозните средства, оборудвани с тях, ще им бъде забранено да се движат в градовете на Европа.

Според приетите мерки, които са одобрени от Европейската комисия и са вписани в така наречената „Бяла книга за транспорта”, още през 2030г. превозните средства в градовете, задвижвани от алтернативни източници, трябва да са минимум 50%.

Информацията беше разпространена от министърът на околната среда и водите Нона Караджова, по време на велошествие в столицата на 22-ри септември, когато се отбелязва Европейският ден без автомобили.

Според взетите решения от Европейката комисия, градовете в ЕС трябва да предприемат мерки за изграждане на велоалеи и пешеходни зони, които да предразположат хората да заменят автомобилите и мотоциклетите с велосипеди.

За реализирането на проектите ЕС е разработил мащабна програма за тяхното финансиране, като благодарение на нея, в момента в София се изграждат велоалеи с дължина 100км., които ще са завършени до три години.


Галерия Tesla Roadster 2.5
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg