Автор: admin
Публикувано на: 02.08.2009 23:33:22

Рейтинг:

Юбилейна
За да отбележи 20-годишнината на MX-5, който е най-продаваният открит спортен автомобил в цял свят, Mazda пуска специална версия на модела.

Mazda MX-5 се появи на пазара през 1989г., като само за 11г. (до май 2000г.) попадна в Книгата за рекордите Гинес, като най-продаваният двуместен открит автомобил. По данни на компанията, до момента от трите поколения на модела са произведени над 860 000 екземпляра.

Юбилейното возило е наречено „20th Anniversary” и е налично единствено в цвят „Crystal White Pearl Mica”. То се отличава от серийния модел със 17-инчови джанти, хромирани рингове на халогенните светлини и спортни седалки RECARO.

Mazda MX-5 20th Anniversary се предлага във версия с твърд покрив, при която скоростната кутия е шестстепенна автоматична, както и в такава с мек покрив и шестстепенна механична трансмисия.

Цената на юбилейната Mazda MX-5, която на някои пазари е позната като Miata, в родината и Япония започва от 2 860 000 йени. Моделът скоро ще се появи и в Европа, но все още не се споменава каква ще е неговата цена на Стария континент.

Юбилейна Mazda MX-5
Тагове: Mazda, Mazda MX-5
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg