Автор: pavel
Публикувано на: 18.01.2011 20:56:43

Рейтинг:

Юбилеен

По случай 10-годишнината от пускането на модела Atom и продажбата на 1 000 екземпляра от него, британската компания Ariel пуска негова специална версия, от която ще има само 10 бройки.

Честта за разработката на екзотичния автомобил се е паднала не на кой да е, а на самата японска компания Mugen, която е дъщерна на Honda. Това не е никак случайно, тъй като двигателят на Ariel Atom е взаимстван именно от Honda, а основната цел е била увеличение на неговата мощност.

Атмосферният 2.0-литров четирицилиндров агрегат K20Z, с какъвто разполага Civic Type R, е получил допълнителни 25к.с., с които неговата мощност е нараснала на 270к.с., а максималният му въртящ момент вече достига 255Нм. при 6 000об/мин.

Тунингованият от Mugen автомобил е оборудван също с модифицирана шестстепенна трансмисия и диференциал с ограничено приплъзване. По данни на компанията, той  ускорява от 0-100км/ч. за 2.9сек. и е в състояние да развива скорост от 240км/ч.

Екзотичната кола може да се похвали още с уникална цветова окраска, както и с множество технологични добавки, включително нов LCD дисплей на арматурното табло, информиращ водача за всичко случващо се с автомобила.


Галерия Ariel Atom Mugen
Юбилеен Ariel Atom разработен от Mugen
Юбилеен Ariel Atom разработен от Mugen
Юбилеен Ariel Atom разработен от Mugen
Юбилеен Ariel Atom разработен от Mugen
Тагове: Ariel, Ariel Atom, Mugen, Тунинг
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg