Автор: admin
Публикувано на: 06.12.2009 23:57:23

Рейтинг:

Ясна
От Aston Martin обявиха, че цената на новия им модел Rapide във Великобритания ще започва от 139 950 лири стерлинги и успоредно с това разпространиха множество нови снимки на автомобила.

Първите доставки на Aston Martin Rapide са предвидени за началото на второто тримесечие на 2010-та, като до края на същата година ще бъдат произведени 2 000 екземпляра от автомобила.

Rapide ще е първият модел на Aston Martin, който няма да се произвежда във фабриката на компанията във Великобритания, а в австрийския завод на Magna Steyr, намиращ се в Грац. Изработването на един екземпляр ще отнема около 220 часа човешки труд.

Припомняме ви, че Aston Martin Rapide направи своя дебют на изложението във Франкфурт през септември. Автомобилът използва така наречената платформа V/H Architectur, която е същата като на моделите Vantage, DB9 и DBS.

Rapide е оборудван с 6.0-литров V12 двигател, с мощност 470к.с. и максимален въртящ момент 600Нм.,  който е комбиниран с шестстепенна автоматична трансмисия Touchtronic 2, с възможност за смяна на предавките от падове зад волана. Автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 5.3сек. и развива максимална скорост 303км/ч.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg