Автор: admin
Публикувано на: 21.04.2010 23:44:36

Рейтинг:

Японци
Електрически автомобил, базиран на Daihatsu Mira и създаден от Японския клуб на любителите на електромобили (JEVC), успя да подобри световния рекорд за най-дълго пътуване без презареждане на батериите.

Постижението е признато от специалисти и ще бъде вписано в Книгата за рекорди Гинес. Японците са успели да изминат 555,6км. без да презареждат, като първоначално са планирали да направят опита още през ноември, но се е наложило да го отложат с няколко месеца.

Електрическото Daihatsu Mira EV е оборудвано с 14-киловатов електромотор, който се захранва от последно поколение комплект литиево-йонни батерии, разполагащ с 8 320 клетки, предоставен на изобретателите безвъзмездно от компанията Sanyo Electric и позициониран в пода на автомобила.

В допълнение, електричката е екипирана с гуми с ниско съпротивление на Toyota и от нея са премахната някои излишния елементи и части, сред които втория ред седалки, а задните прозорци за заменени с панели от плексиглас.

Галерия Daihatsu Mira EV
Японци счупиха рекорда за пробег с електромобил
Читателски коментари

Анонимен 2010-04-23 09:19:15 0 отговори

Анонимен

Еми хайде да ги пускат в масово производство тея електрички че да станат по-евтини и ние да си купим !!!

avto - avtogumi.wordpress.com 2010-04-22 12:45:07 0 отговори

avto - avtogumi.wordpress.com

Японците съсипваха природата си години наред, но вече доста дълго вървят към по-добро, за разлика от останалия свят. Посоките са различни. Евала за постижението, трябва да престанем да ползваме нефтени продукти.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg