Автор: vladi
Публикувано на: 23.02.2011 12:08:19

Рейтинг:

Volvo

Седмица преди официалния му дебют в Женева, Volvo разкри всички подробности и разпространи снимки на първия си хибриден модел V60 Plug-in Hybrid, който ще се появи на пазара в началото на следващата година.

Както вече знаем, хибридната система на автомобила се състои от 2.4-литров дизелов двигател, с мощност 215к.с. и максимален въртящ момент 440Нм., електромотор, чиито характеристики са съответно 70к.с. и 440Нм., както и комплект 12kWh литиево-йонни батерии.

Също така ни беше известно, че комбинацията от работата на двата агрегата гарантира среден разход на гориво от едва 1.9л/100км. и 49гр/км. отделяни CO2 емисии, но сега разбираме, че автомобилът има още два режима на работа, освен Hybrid, който се активират от бутон на централната конзола.

Pure е изцяло електрическият режим, при който Volvo V60 Plug-in Hybrid може да измине цели 50км., а при Power отново се използват и двата агрегата, но техният пълен потенциал. При последния ускорението от 0-100км/ч. става за 6.9сек.

Не по-малко впечатляваща е и автономията на хибрида с пълни до горе батерии и резервоар. Тя достига до 1 200км., като водачът постоянно бива информиран за оставащия пробег, в зависимост от режима, в който шофира. От Volvo разкриват също, че батериите се зареждат напълно в стандартен контакт за приблизително 5 часа.

Volvo V60 Plug-in Hybrid се отличава от стандартния модел и по наличието на множество елементи, подобряващи енергийната ефективност. Така например, джантите са олекотени и имат по-добри аеродинамични характеристики, гумите са с ниско съпротивление, а устната в предната броня е леко променена.


Галерия Volvo V60 Plug-in Hybrid
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg