Автор: admin
Публикувано на: 16.12.2008 14:08:12

Рейтинг:

Volvo

От Volvo разпространиха официални снимки и информация за концепцията на новото S60, която ще дебютира на автосалона в Детройт, отварящ врати за посетители на 11-ти януари. Очаква се продажбите на серийния модел да стартират през 2010г.

Концепцията се задвижва от дизелов 1.6 GTDi  двигател, с мощност 180к.с., който е комбиниран с шестстепенна “PowerShift” трансмисия, с двоен съединител. Разходът на гориво е 5л. на 100км. пробег, а отделяните вредни емисии са 119гр/км., което е само със 17гр. повече от отделяните от Toyota Prius.

Инженерите на Volvo са постигнали тези показатели чрез плоски панели на пода, подобрение на аеродинамичните показатели на автомобила, употребата на олекотени материали, автоматична старт-стоп система за двигателя, нова хидравлика и специален панел, който закрива радиаторната решетка, когато на двигателя не му е необходимо охлаждане.

Volvo S60 Cocept е оборудван още със технологията „DRIVe-Mode”, увеличаваща ефективността на всички електронни и механични системи в превозното средство. Автомобилът е получил и новия адаптивен круиз контрол „ACC”, който поддържа автоматично дистанция, дори и при ниска скорост, а когато се наложи намалява скоростта или дори спира колата. 


Галерия Volvo S60 Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg