Автор: admin
Публикувано на: 15.10.2009 00:44:46

Рейтинг:

Volkswagen

По време на автомобилното изложение във Франкфурт, Volkswagen представи най-мощния създаван някога сериен GolfGolf R, както и най-икономичния представител на модела за всички времена – Golf 6 BlueMotion.

Volkswagen Golf 6 BlueMotion вече е наличен при дилърите на компанията в Германия, като цената му започва от 21 025 евро. Той се отличава от стандартния модел с подобрена аеродинамика, система за регенериране на енергия от спирачките, старт/стоп функция и леки алуминиеви джанти, облечени с гуми с ниско съпротивление.

Тази модификация се явява най-икономичната в цялата 35-годишна история на модела, като по данни на производителя, средният разход на гориво е 3.8л/100км. пробег, който при извънградско шофиране може да спадне до 3.4л/100км., а отделяните CO2 емисии са само 99гр/км.

Двигателят на Golf 6 BlueMotion е 1.6-литров TDI, с мощност 105к.с., а задвижването се предава към предните колела чрез петстепенна механична скоростна кутия, но като опция се предлага и роботизирана DSG трансмисия с двоен съединител.

Въпреки че е изключително икономичен, Golf 6 BlueMotion не е чак толкова тромав. На автомобила са му необходими 11.3сек., за да ускори от 0-100км/ч., а максималната скорост, която развива е 190км/ч. При DSG трансмисията ускорението от 0-100км/ч. става дори с 0.1сек. по-бързо.


Volkswagen пусна в продажба най-икономичния Golf за всички времена
Volkswagen пусна в продажба най-икономичния Golf за всички времена
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg