Автор: admin
Публикувано на: 15.06.2009 00:50:25

Рейтинг:

Volkswagen
Немската компания Volkswagen разкри поредния предстaвител на своята “зелена” гама BlueMotion - екологичната версия на Touareg. Автомобилът е оборудван с 3.0-литров V6 TDI двигател, с мощност 225к.с. и максимален въртящ момент 550Нм.

Както всички останали модели BlueMotion, така и Touareg е получил редица промени, повишаващи енергийната му ефективност. Автомобилът е с подобрена аеродинамика, височината му е намалена с 25мм., а работата на двигателя е оптимизирана с по-ефикасен алтернатор.

Резултатът от всички тези подобрения по Touareg BlueMotion е намаление на средния разход на гориво от 9.2 на 8.2 литра на 100км. пробег и на отделяните CO2 емисии от 244 на 219гр/км.

Екологичният SUV е с леко занижени показатели, в сравнение с Touareg 3.0 TDI. Той ускорява от 0-100км/ч. за 8.5сек., а максималната скорост, която развива е 203км/ч., докато при стандартния модел те са съответно 8.0сек. и 207км/ч.

Първите доставки на Volkswagen Touareg BlueMotion са предвидени за септември, но вече се приемат поръчки за екологичната версия, като цената и в Германия е 50 950 евро.

Volkswagen показа зеления Touareg BlueMotion
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg