Автор: admin
Публикувано на: 21.05.2009 02:49:51

Рейтинг:

Volkswagen

През есента на тази година на европейския пазар ще се появи най-мощната модификация на Scirocco, носеща обозначението „R”. Вчера от Volkswagen разпространиха официални снимки и информация за горещия хечбек.

Scirocco R разчита на 2.0-литровия TSI двигател от предишното поколение на Golf GTI, чиято мощност е нараснала от 200 на 265к.с. Това е постигнато чрез нов интерколер и увеличено налягане в турбината, довели и до покачване на въртящия момент до 350Нм.

Автомобилът ще се предлага стандартно с шестстепенна механична скоростна кутия, но като опция ще може да се поръча и с роботизирана DSG с двоен съединител. Хечбекът ускорява от 0-100км/ч. за 6.5сек., като при варианта с DSG това става с 0.1сек. по-бързо.

Други механични подобрения, с които Scirocco R превъзхожда останалите модификации на модела са по-ниското окачване, по-мощните спирачки с 345мм. дискове отпред и 310мм. отзад, както и XDS диференциалът, познат ни от новия Golf GTI.

Що се отнася до външния вид на автомобила той е с нов аеродинамичен пакет, състоящ се от предна броня с уголемени въздушни отвори и дневни LED светлини,  странични прагове, масивен спойлер на покрива и модифицирана задна броня. Scirocco R е получило също 18-инчови джанти и затъмнени светлини. 


Галерия Volkswagen Scirocco R
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg