Автор: admin
Публикувано на: 15.09.2009 11:12:09

Рейтинг:

Volkswagen

Когато през 1938г. Volkswagen пуска на пазара модела Beetle, никой не е предполагал, че от него ще бъдат продадени над 21,5 млн. екземпляра. В днешно време, немците не скриват амбициите си отново да създадат модел, който да повтори този успех през 21-ви век. Има голяма вероятност  това да е Up, чиято четвърта поред концепция прави дебют на изложението във Франкфурт.

Този автомобил, за разлика от предишните концепции, се задвижва изцяло от електромотор, доставящ постоянна мощност от 53к.с., която на моменти може да достигне до 80к.с., а максималният му въртящ момент е 210Нм. Volkswagen E-Up ускорява от 0-50км/ч. за 3.5сек. и от 0-100км/ч. за 11.3сек., а максималната скорост, която е в състояние да развие е 135км/ч.

Енергията за двигателя се доставя от пакет литиево-йонни батерии, с капацитет 18kWh, тежащи 200кг., като общото тегло на автомобила заедно с тях е 1 085кг. Пълното зареждане на батериите в домакински контакт отнема повече от пет часа, но в специализирана станция 80% от капацитета се възстановява за един час.

Volkswagen E-Up е оборудван със слънчеви панели на покрива, които не само доставят електричество на автомобила, но и спомагат за охлаждане на интериора, когато превозното средство е паркирано.

Габаритите на E-Up Concept са по-малки от тези на Fiat 500. Дължината на автомобила е 3,19м., широчината - 1,64м., височината - 1,47м., а междуосието е 2,19м. Въпреки малките му размери, в превозното средство има място за четирима души, а капацитетът на полезния товар може да достигне 320л., при смъкване на две от седалките. 


Галерия Volkswagen E-Up Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg