Автор: admin
Публикувано на: 12.03.2009 00:12:12

Рейтинг:

Великобритания
Британското правителство е взело решение да отпусне субсидия от 27 милиона британски паунда на Land Rover, за разработването на серийна версия на концепцията LRX, която беше представена миналата година на изложението в Детройт.

Едно от условията, поставени от правителството на индийската компания Tata, която е собственик на Land Rover, е производството на компактния SUV да се осъществява в британския завод на марката в Халеуд. Така според тях няма да се наложат съкращения на персонала на предприятието.

Обшата сума, необходима за разработване и стартиране на серийно производство на автомобила е 400 милиона британски паунда. Въпреки че субсидията представлява много малка част от цялата инвестиция, ръководството на компанията приветства идеята на правителството.

До края на годината Land Rover трябва да вземе окончателно решение за производство на модела, чиято евентуална поява е предвидена за края на 2010г. Ако LRX се качи на конвейра, той ще се продава под името на Range Rover, въпреки че е базиран на Land Rover Freelander.

Галерия Land Rover LRX Concept
Тагове: Land Rover, Land Rover LRX
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg