Автор: admin
Публикувано на: 01.04.2009 00:37:17

Рейтинг:

Във
Британското правителство е подкрепило проектозакон, според който на всички превозни средства в страната да бъдат монтирани специални устройства, позволяващи на органите на реда да ги проследяват с точност до метри.

Устройствата ще предават информация на всеки 500 милисекунди към център за обработка на данни, чрез мобилни или други безжични мрежи, за местонахождението си, скоростта и посоката на движение.

Освен това, системите в превозните средства ще комуникират помежду си, като по този начин ще сигнализират на водачите за опасности на пътя или задръствания. По-късно към тях ще бъдат свързани и сфетофарите, за да се регулира по-лесно движението, с което ще се отпуши трафикът в големите градове и ще намалеят отделяните вредни емисии.

Министерството на транспорта във Великобритания заяви, че няма намерение да задължава всички водачи на моторни превозни средства да монтират такова устройство, но за да функционира нормално цялата система е необходимо тя да бъда широко разпространена.

Системата може да бъде въведена едва след четири години, като се обмисля вариант да се задължат продавачите на нови превозни средства да монтират устройствата на предлаганите от тях модели. Очаква се обаче силна вълна от недоволство сред британските шофьори, поради факта, че те ще са под постоянно наблюдение.

Галерия Трафик
Във Великобритания ще следят всички превозни средства
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg