Автор: admin
Публикувано на: 22.06.2010 10:04:51

Рейтинг:

VILNER
Легендарният американски спортен модел Chevrolet Corvette получи индивидуално интериорно оформление от българското дизайнерско ателие VILNER, което е придало неповторим стил на автомобила и може да накара дори най-студеното сърце да затупти силно при вида му.

За изработката на интериора са използвани черна естествена кожа и алкантара, като акцентът пада върху двойния лицев тигел, за който е използван контрастиращ червен конец. С двата материала са облечени таблото, воланът, скоростният лост, седалките, корите на вратите, колонките и праговете. При седалките са вкарани и допълнителни червени линии, а в зоната на облегалките за главите са избродирани черепи.

Както всеки един проект на VILNER, така и този е бил предварително проектиран от дизайнерския екип на фирмата и одобрен от собственика, преди да се започне работата по автомобила. Стойността на изработката, изразена в цифри, е 8 400лв. с ДДС, но в тази сума не е включен дизайнът на проекта, чиято цена е между 500 и 1 000 лева.

Самият Corvette е от старото поколение на модела C5, но е получил доста елементи от настоящия Z06. Сред тях са спирачната система, шестстепенната механична трансмисия, окачването, диференциалът и карданът с полиетиленови карета.

Автомобилът е претърпял и много сериозни подобрения по 6.0-литровия си V8 двигател, довели до увеличение на неговата мощност до 800к.с. В резултат на това, ускорението от 0-200км/ч. става за по-малко от 10сек., максималната скорост надвишава 350км/ч., а времето за изминаване на четвърт миля със серийни гуми е 11.8сек.

„ВИЛНЕР” ЕООД е създадено през 1996г., а от 2010г. марката VILNER вече е патентована. Фирмата залага на високо качество и професионализъм, като се стреми да бъде различна от другите и сама си е вдигнала летвата, за да е конкурентноспособна. Услугите, които предлага са дизайн на интериорно обзавеждане на автомобили и сгради, допълнително обезшумяване на купето, диодни осветления, дизайнерски решения с карбон, пиано лак и алуминий, озвучаване и мултимедии за автомобили, обличане на детски столчета за кола с кожа, индивидуална изработка на телефони Vertu и др. Политиката на фирмата е да изготвя предварително дизайн на проекта, за да може клиентът да види как ще изглежда той и едва след неговото одобрение се започва работа.

Читателски коментари

Анонимен 2010-07-12 22:43:49 0 отговори

Анонимен

unikalno krasiva

Анонимен 2010-07-12 22:43:16 0 отговори

Анонимен

Вилнер ги признавам. Правят уникални и наистина качествени интериори.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg