Автор: admin
Публикувано на: 25.11.2010 21:44:03

Рейтинг:

В
Ако отидете в Канада и решите да участвате в улични гонки, то бъдете много внимателни, защото местните власти въобще не си поплюват, когато заловят нарушителите.

В щата Британска Колумбия например, наскоро те конфискуваха автомобили Ferrari F430 Scuderia и BMW M6, защото техните водачи са превишили допустимата максимална скорост със 140км/ч.

Двама фенове на високите скорости решили да си спретнат състезание по обществен път в Северен Ванкувър, като развили скорост от 200км/ч. и едва не прегазили майка с дете. В последствие на водачите им били отнети книжките за 15 дни и автомобилите, които управлявали.

Любопитното обаче е, че двете машини няма да бъдат върнати на собствениците им, тъй като според закон, вкаран през 2008г., канадските власти имат право да конфискуват превозни средства на хора, които шофират с прекалено голяма скорост и застрашават живота на други участници в движението.

Това е първият случай в щата Британска Колумбия, при който се прилага въпросният закон. Двата автомобила ще бъдат продадени на търг, но част от средствата ще бъдат върнати на собствениците им, тъй като те трябва да доизплатят колите си.

За продажбата на автомобила Ferrari F430 Scuderia ще съдейства официалният представител на марката в областта, а баварската машина ще бъде пусната на аукцион в интернет. От общината очакват да получат 20% от първата машина и 30% от втората.

В Канада конфискуваха Ferrari и BMW за превишена скорост
Читателски коментари

игри - game.bgstuff.net 2010-11-28 19:27:00 0 отговори

игри - game.bgstuff.net

а в нашата държава даже намалиха наказанията, после що всеки си кара както си иска

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg