Автор: admin
Публикувано на: 03.09.2009 01:09:24

Рейтинг:

Три

Продуктовите версии на BlueMotion модификациите на моделите Polo, Golf и Passat ще направят своя дебют на предстоящото автомобилно изложение във Франкфурт, а продажбите им ще стартират по-късно тази есен.

Всъщност Polo и Golf BlueMotion бяха представени още на автосалона в Женева, но сега за първи път Volkswagen показва Passat BlueMotion. И трите модела разполагат със start/stop система, технология за регенериране на енергия от спирачките, подобрена аеродинамика и гуми с ниско съпротивление.

Polo BlueMotion се задвижва от 1.2-литров дизелов двигател, генериращ мощност 75к.с., с който автомобилът изразходва само 3.3л. гориво на 100км. пробег и отделя едва 87гр/км. CO2 емисии. Това ще рече 20% по-малко вредни емисии и 0.9л.по-нисък разход на гориво от стандартното Polo 1.2 TDI.

Volkswagen Golf BlueMotion се захранва от нов TDI двигател, с мощност 105к.с. и максимален въртящ момент 250Нм. При него консумацията на гориво е 3.8л/100км., отделяните вредни емисии - 99гр/км., ускорението от 0-100км/ч. става за 11.3сек., а максималната скорост, която може да развие автомобилът е 190км/ч.

Третият икономичен модел - Passat BlueMotion е получил същият TDI двигател, като на Golf BlueMotion. Поради по-големите габарити на седана обаче, разходът на гориво при него е 4.4л/100км., а отделяните CO2 емисии – 114гр/км. Този автомобил е и най-тромав, като са му необходими 12.5сек., за да ускори от 0-100км/ч. 


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg