Автор: admin
Публикувано на: 19.07.2010 23:58:48

Рейтинг:

Toyota
Лошите новини за Toyota през тази година не спират да прииждат. След като компанията беше принудена да изтегли от пазара милиони свои автомобили, заради дефектни педали, а на някои модели преустанови продажбата, сега японците са изправени пред ново предизвикателство.

Toyota Prius е най-успешният хибриден модела на пазара, но буквално е застрашен от спиране на продажбите, тъй като 65-годишен руснак твърди, че той е изобретил още през 1994г. системата за високо напрежение, използвана в автомобила, и дори я е патентовал.

Не си мислете обаче, че Алекс Северински е поредният луд, решил да изкара лесни пари. Той е много богат човек, който е имигрирал в САЩ, но в последствие се завръща в родната Русия и създава високотехнологична противотанкова апаратура за нейната армия.

Друго доказателство за изобретателността и сериозността на Северински е спечеленото от него дело през 2005г. отново срещу Toyota. Тогава японците са били осъдени да му заплатят сумата от 4 270 000 щатски долара, тъй като са използвали патентовано от него изобретение в предишното поколение на Prius.

Алекс Северински многократно е искал Toyota да му плати възнаграждение, затова че ползва неговата система за високо напрежение, но от компанията винаги отказвали. Поради това ученият бил принуден да ги съди и в момента делото се разглежда от Американската комисия за международна търговска.

Въпреки че всичко е ясно като бял ден и е съвсем нормално решението да е в полза на Северински, ситуацията е малко по-сложна, защото засяга икономиката на САЩ, която и без това е в окаяно състояние. От Toyota дори са убедени, че няма да имат никакви проблеми, защото смятат, че никой не би допуснал изтеглянето от пазара на най-продавания хибрид в света.

Галерия Toyota Prius 2010
Читателски коментари

Анонимен 2010-07-27 00:32:47 0 отговори

Анонимен

Какво общо има Toyota с икономиката на САЩ ?

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg