Автор: admin
Публикувано на: 13.09.2009 23:52:09

Рейтинг:

Toyota

Японската компания Toyota разпространи подробна информация за концепцията Prius Plug-in Hybrid, която ще направи дебют на предстоящото автомобилно изложение във Франкфурт, което ще е отворено за посетители от 17-ти до 27-ми септември.

Външно концепцията не се различава по нищо от стандартния Prius, но никело-металхидридната батерия е заменена от усъвършенствана литиево-йонна. Благодарение на това, автомобилът може да изминава 20км. и да развива 100км/ч. в напълно електрически режим.

Както всички Plug-in хибриди, и този може да се похвали с много по-бързо зареждане на батериите (час и половина в 230-волтов контакт), а когато тя се изтощи автоматично се включва 1.8-литровият бензинов двигател, с мощност 97к.с. От Toyota посочват, че отделяните вредни емисии в смесен режим са 60гр/км.

Интериорът на Prius Plug-in Hybrid е оборудван със системите Hybrid System Indicator, показваща информация за разстоянието, което може да се измине в електрически режим, и Electro Multi-Vision екран, визуализиращ приноса на автомобила за намаляване на CO2 емисиите.

През 2010-та година, от Toyota планират да пуснат 500 екземпляра от Prius Plug-in Hybrid, за да могат да се направят абсолютно всички тестове в реална обстановка. Евентуално след това, от компанията ще вземат решение дали автомобилът да влезе в серийно производство. 


Toyota Prius Plug-in Hybrid изминава 20км. в електрически режим
Toyota Prius Plug-in Hybrid изминава 20км. в електрически режим
Toyota Prius Plug-in Hybrid изминава 20км. в електрически режим
Toyota Prius Plug-in Hybrid изминава 20км. в електрически режим
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg