Автор: admin
Публикувано на: 21.02.2010 23:48:12

Рейтинг:

Това
Още през януари, на изложението в Детройт, Mercedes загатна за дизайнерската насока, която ще следват бъдещите и модели, чрез скулптура на автомобил, но в Женева немците ще демонстрират своя нов стил, като разкрият какво се е крило зад нея.

Независимо че в радиаторната решетка се забелязва разлика, дизайнерските линии на концепцията F800 Style и скулптурата, наречена „Rising Car”, са абсолютно идентични, което личи, въпреки че последната символизира покрит с платно автомобил.

За момента все още не са известни подробности за Mercedes F800 Style, както и дали той ще влезе в серийно производство, но още при показването на скулптурата се заговори, че това е първообраз на следващия CLS, а след като сега стана ясно, че концепцията представлява четириврато купе, то вероятно спекулациите ще се окажат верни.

Платформата на F800 Style позволява използването на две алтернативни системи за задвижване. Едната е Plug-In Hybrid, състояща се от бензинов V6 двигател, с мощност 300к.с., и хибриден модул, генериращ 109к.с., а другата – електрическа, с горивна клетка (136к.с.).

При хибрида комбинираният разход на гориво е само 2.9л/100км. пробег, а отделяните CO2 емисии – 68гр/км. В същото време динамичните характеристики на автомобила са съпоставими с тези на спортните модели. Ускорението от 0-60 мили в час (0-96км/ч.) става за 4.7сек., а максималната скорост е ограничена на 250км/ч.

Mercedes F800 Style е претъпкан с всевъзможни екстри и най-модерните технологии на компанията, но те едва ли са от значение, като се има предвид, че дори това да е новият CLS, които ще се появи тази година, надали серийният модел ще разполага с плъзгащи се задни врати и подобни седалки.

Новият стил на Mercedes вероятно ще се хареса на критиците, които не одобряват този на настоящите модели на компанията, характеризиращ се с по-ръбати форми.

Тагове: Mercedes, Mercedes F800 Style
Читателски коментари

Анонимен 2010-04-04 21:29:22 0 отговори

Анонимен

Мен пък точно ръбатия дизайн ми харесва много връща ме към добрите години от края на миналия век когато колите бяха коли. Писна ми вече от зализани, загладени и напудрени возила, които си приличат едно с едно!!!

dido 2010-02-23 11:06:53 0 отговори

dido

ужасна грозотия ... прилича на челен сблъсък между жаба и булдог

Veso 2010-02-22 15:06:52 0 отговори

Veso

мен решетката ми наподобява тази на SLS, но не разбрах какво общо видя с Audi?

Jack Bauer 2010-02-22 13:31:18 0 отговори

Jack Bauer

В основни линии предната решетка, броня и фарове много наподобяват последните модели на Ауди след фейс лифта.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg