Автор: admin
Публикувано на: 13.01.2010 13:32:12

Рейтинг:

Световна
Honda използва провеждащото се в момента изложение в Детройт, за да представи дългоочаквания си спортен хибрид CR-Z, чийто продажби ще стартират още това лято. Автомобилът не се различава коренно от последната негова концепция, която видяхме на автосалона в Токио през ноември.

CR-Z използва хибридна задвижваща система, с комбинирана мощност от 124к.с. и максимален въртящ момент 173Нм. Тя се състои от бензинов 1.5 i-VTEC двигател и 10-киловатов електромотор, като хибридният модул IMA (Integrated Motor Assist) е собствена разработка на Honda.

Функцията на електрическия агрегат е да подпомага бензиновия при бързо ускорение и необходимост от повече мощ. Двуместното купе може да се движи в режими Sport, Normal и Econ, които се превключват от водача.

Стандартната скоростна кутия на Honda CR-Z е шестстепенна механична, но като опция ще се предлага и CVT трансмисия, при която предавките се сменят от лостове на волана.

От Honda все още не разкриват какви са динамичните показатели и разходът на гориво на CR-Z. Автомобилът разполага с автоматична start/stop система, а за безопасността на водача и пътниците се грижат множество системи за сигурност, сред които за антиблокиране на спирачките, електронно разпределение на спирачното усилие и електронна стабилизация.

По време на официалното представяне в Детройт, от Honda разкриха, че цената на CR-Z в САЩ ще е в диапазона 20 000 - 23 000 щатски долара, колкото е и тази на другия хибриден модел на компанията, Insight.

В стандартното оборудване на Honda CR-Z са включени аудио система с шест тонколони, климатик, круиз контрол и централно заключване. Автомобилът ще има и по-луксозна модификация, EX, която ще може да се похвали с по-мощна аудио система, кожен волан, сателитна навигация и други екстри.

Галерия Honda CR-Z 2010
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg