Автор: pavel
Публикувано на: 25.04.2011 22:02:45

Рейтинг:

Suzuki

Японските компании масово пренебрегват изложението в Шанхай, като представят новите си модели на автосалона в Ню Йорк, където Suzuki демонстрира две нови концептуални разработки на Kizashi.

Първата от тях е така наречената Kizashi EcoCharge Concept, която е оборудвана с хибридна задвижваща система, състояща се от 2.0-литров, бензинов двигател с мощност 144к.с. и малък електромотор, доставящ допълнителни 20к.с.

Автомобилът разполага и с комплект литиево-йонни батерии, чието напрежение е 115 волта, като интересното при него е, че за охлаждането му се използва насрещният въздух. Освен това от Suzuki разкриват, че концепцията има с 25% по-нисък разход на гориво, в сравнение със серийното Kizashi.
 
Kizashi Apex Concept пък е втората концепция, дебютирала в Ню Йорк, като тя представлява спортна версия на модела, разчитаща на 2.4-литров, турбодвигател, за който за момента е известно, че разполага с мощност между 275 и 300к.с.

Тази концепция може да се похвали с доста промени по външния вид, които обаче се състоят предимно в наличието на рекламни стикери, вдъхновени от състезателния мотоциклет на марката в WSBK, както и в 19-инчовите черни джанти, облечени със спортни гуми Yokohama.

За момента не се разкриват никакви технически характеристики за двете концепции Suzuki Kizashi, както и какви са шансовете им за вкарване в серийно производство.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg