Автор: admin
Публикувано на: 29.03.2010 13:05:06

Рейтинг:

Стартират
На последното изложение във Франкфурт, провело се през септември 2009г., Seat представи най-мощният сериен автомобил, създаван някога от компанията, а именно Leon Cupra R.

В началото на месец април, въпросният горещ хечбек вече ще е в шоурумите на Seat, като цената му ще е между 27 000 до 30 000 евро, в зависимост от пазара, на който се предлага.

Seat Leon Cupra R разчита на 2.0-литров TSI двигател, генериращ мощност от 265к.с., а максималният му въртящ момент достига 350Нм. С него автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 6.2сек. и изразходва средно 8.1 литра гориво на 100км. пробег, докато максималната скорост е с електронно ограничение на 250км/ч.

Суперспортната модификация се различава външно от стандартния Leon Cupra само по емблемите с буква „R” на радиаторната решетка и задния капак, и по уникалните 19-инчови джанти Potenza, облечени с гуми 235/35.

Seat Leon Cupra R е получил по-мощна спирачна система с 345мм. дискове отпред и 286мм. отзад, а за сигурността на водача и пътниците се грижат системи за контрол на сцеплението на гумите с пътя и антиблокиране на спирачките, програма за стабилизация и др.

В стандартното оборудване на автомобила са включени парктроник, състезателни седалки, спортни мултифункционален волан и скоростен лост, алуминиеви педали и LED осветление на циферблатите на таблото.

Тагове: Seat, Seat Leon, Seat Leon Cupra
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg