Автор: admin
Публикувано на: 15.11.2009 22:29:07

Рейтинг:

Стартираха

100% електрическият автомобил Peugeot iOn започва своята кариера. Компанията вече подписа предварителни споразумения за доставка на модела с няколко европейски фирми и администрации.

iOn е предложението на Peugeot за мобилност с нулеви вредни емисии в града, адресирано към частни клиенти, фирми и администрации.

Характеристиките и автономията от 130км., постигната благодарение на използването на литиево-йонни батерии, превръщат модела в идеално средство за придвижване в градска среда.

iOn вече е поръчан от 9 европейски фирми, предлагащи решението „споделяне на автомобил“. От края на миналата седмица, всеки клиент може да направи заявка на сайтовете на Рeugeot в Германия, Великобритания, Испания, Италия и Франция. Поръчките за iOn в България ще стартират през декември 2010-та.

Peugeot е пионер в създаването на електроавтомобили, като неговият електрически 106, произвеждан между 1995 и 2003г., е най-продаваният автомобил с нулеви вредни емисии до момента.

iOn e създаден съвместно с Mitsubishi Motor Corporation и е идентичен с модела на японците i-MiEV. Peugeot показа автомобила за първи път през септември, на изложението във Франкфурт.


Галерия Peugeot iOn
Стартираха продажбите на Peugeot i0n
Тагове: Peugeot, Peugeot iOn
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg