Автор: vladi
Публикувано на: 09.08.2011 15:05:04

Рейтинг:

Специални

В края на тази година британската компания Lotus планира да спре продажбите на моделите си Elise и Exige в Северна Америка, поради което е решила да даде последна възможност за покупка на автомобилите, чрез три специални версии, наречени Final Edition.

Elise SC Final Edition се отличава с боядисани в матово черно твърд покрив, капаци на страничните огледала, панел зад ролбарите и други елементи, като автомобилът е наличен в цветове на каросерията Carbon Grey, Ardent Red, Aspen White и Chrome Orange.

От тази версия ще бъдат произведени само 15 екземпляра, като всеки един ще е оборудван с 2.0-литров бензинов двигател, генериращ мощност от 218к.с. Цената е фиксирана на 57 500 долара, като в нея влиза и доста по-богато стандартно оборудване, в сравнение с това на серийния модел.

Exige Matte Black Final Edition пък се предлага само в черен мат на каросерията, както говори и името на автомобила, а интериорът му е облечен в алкантара и има много високо ниво на оборудване. Двигателят е 1.8-литров с мощност 257к.с., а всеки от бъдещите 25 собственици ще трябва да се раздели със сумата от 69 900 долара.

Последната специална версия е наречена Exige S260 Final Edition и се отличава от втората само по това, че се предлага не в матово черно, а във всеки един цвят, с който е наличен стандартният модел. От нея бъдат произведени 30 бройки, всяка с цена 67 500 долара.


Специални версии на Lotus Elise и Exige за Северна Америка
Специални версии на Lotus Elise и Exige за Северна Америка
Специални версии на Lotus Elise и Exige за Северна Америка
Тагове: Lotus, Lotus Elise, Lotus Exige
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg