Автор: pavel
Публикувано на: 29.12.2010 15:42:24

Рейтинг:

Спасете

В Германия набира все повече поддръжници движение в защита на Нюрбургринг, което не е съгласно с целите, за които легендарната писта се използва от настоящите и собственици, и е твърдо решено да промени това.

Пистата е открита през 1927г. и е била арена на множество големи състезания, както за автомобилни, така и за мотоциклетни спортове. В следствие на лошо управление обаче, съоръжението е натрупало дългове в размер на 400 млн. евро, поради което за него не се отделят средства за модернизиране и развитие.

В момента Нюрбургринг е собственост на държавата и се контролира от нея, но в периода 2007-2009г. правителството построи там увеселителен парк, а през май 2009г. беше дадена под наем на частни инвеститори, заедно с още две писти.

В последствие около трасето бяха изградени още един тематичен парк, магазини и хотел, които нямат нищо общо с моторните спортове, а за да компенсират инвестициите си, наемателите са увеличили значително цените на билетите за състезания и тестови шофирания.

Пистата Нюрбургринг се намира на 70км. южно от Кьолн и на 100км. северно от Майнц. Първата надпревара на нея е проведена на 27 май 1927г., а в момента се използва за състезания от Формула1, DTM, GP2 и други шампионати. Също така там се провеждат множество мероприятия, свързани с автомобилите, включително фестивалът Rock Am Ring.


Спасете Нюрбургринг
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg