Автор: vladi
Публикувано на: 18.08.2011 15:19:30

Рейтинг:

Smart

Автомобилното изложение във Франкфурт, което ще се проведе през септември, ще бъде използвано от марката Smart, за да представи третото поколение на електрическия си модел ForTwo ED и електрически велосипед.

Новият Smart ForTwo ED може да се похвали с по-голяма автономия, която е 140км. Тя е постигната чрез монтирането на нов комплект литиево-йонни батерии, разработена съвместно от Mercedes и компанията Evonik.

Електромобилът също така е получил по-мощен електромотор, генериращ 73к.с., докато старият доставяше само 40к.с., а въртящият му момент е 130Нм. или с 10Нм. повече. Това е позволило максималната скорост да бъде увеличена от 100 на 120км/ч., а ускорението от 0-60км/ч. да бъде намалено от 6.5 на 5.0сек.

Не по-малък интерес във Франкфурт ще предизвика и електрическият велосипед на Smart, който е получил наименованието ebike и ще се появи на пазарите в Европа и Северна Америка през следващата година, с цена от около 2 900 евро.

Smart ebike е оборудван с литиево-йонна батерия, която се зарежда посредством въртене на педалите или в стандартен домакински контакт. Когато е пълна догоре, тя осигурява автономия от над 100км.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg