Автор: vladi
Публикувано на: 02.09.2011 13:17:26

Рейтинг:

Smart

Немският концерн Daimler е подготвил футуристична концепция на Smart за изложението във Франкфурт, благодарение на която можем да добием представа как приблизително ще изглежда новото поколение на модела ForTwo.

Автомобилът е наречен Forvision, като в неговото създаване е взела дейно участие химическата компания BASF. Тя е разработила някои революционни технологични решения, които ще намерят широко приложение в бъдещите автомобили.

Може би най-впечатляващата разработка на BASF са джантите на Smart Forvision, тъй като теглото на всяка една от тях е едва 3кг. То е постигнато чрез нова пластична материя, която е едновременно лека и достатъчно здрава.

Не по-малко интересна е и каросерията на концепцията, тъй като тя е изработена от смес от карбон, гума и епоксидна смола. Нейното тегло е с 50% по-ниско ако същата беше стоманена и с 30% по-малко ако беше алуминиева.

Вероятно сте забелязали множеството соларни панели върху покрива на Smart Forvision. Получената от тях енергия се използва за поддържане на всички електрически системи, включително и на климатика.


Галерия Smart Forvision Concept
Тагове: Smart, Smart ForTwo
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg