Автор: vladi
Публикувано на: 28.09.2011 11:12:46

Рейтинг:

Skoda

Чешката компания Skoda е решила да навлезе в съвсем нов за нея сегмент, създавайки своя версия на новия градски автомобил Volkswagen Up!. Автомобилът е наречен Citigo, а продажбите му ще стартират до края на годината.

Габаритите на Skoda Citigo са много близки до тези на Volkswagen Up!, а именно 3 563мм. дължина, 1 641мм. широчина и 1 478мм. височина, като междуосието е 2 420мм. Автомобилът предлага място за 4 души, а багажното му отделение е с обем 251л., но при смъкване на задните седалки то нараства на 951л.
 
Компактният модел ще се предлага първоначално във версия с три врати, но догодина ще се появи и петврата. Възможността за избор на двигатели пък ще е сведена до два трицилиндрови бензинови, с работен обем 1.0 литра.

Базовият агрегат ще е с мощност 60к.с., като с него автомобилът ще дава среден разход на гориво от 4.5л/100км. Другият ще генерира 75к.с. и ще предлага средна консумация на гориво от 4.7л/100км.

От Skoda планират да въведат и Green Tec версии на двата двигателя, при които консумацията на гориво ще бъде намалена съответно до 4.2л. и 4.3 литра на 100 километра пробег.


Skoda разкри новия си градски автомобил Citigo
Skoda разкри новия си градски автомобил Citigo
Skoda разкри новия си градски автомобил Citigo
Skoda разкри новия си градски автомобил Citigo
Тагове: Skoda, Skoda Citigo
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg