Автор: admin
Публикувано на: 17.09.2009 00:07:26

Рейтинг:

Skoda

Чешкият автомобилен производител Skoda Auto използва изложението във Франкфурт, за да представи комби версия на новия Superb, с която компанията демонстрира стремежът си към постоянно развитие и въвеждане на нови модели.

Дължината и широчината на Skoda Superb Combi са идентични с тези на седана (съответно 4 838мм. и 1 817мм.), но височината на автомобила е 1 510мм. (1462мм. при седана). В предната си част двете версии също не се различават, но конструкцията на задницата е променена, поради спецификата на този тип коли.

Както всички комби модели и Superb Combi предоставя отлично пространство за товар. Обемът на багажното отделение е 633л., но при смъкване на задните седалки, той се увеличава до 1 865л. Като допълнително оборудване се предлага и панорамен покрив, създаващ усещане за още по-голям простор в интериора.

Skoda Superb Combi ще е първият модел на компанията, оборудван със системата за безключов достъп до интериора и стартиране на двигателя „KESSY”, както и с технология за електронно отваряне на вратата на багажника, при което дори покривалото му се изтегля.

Двигателите, с които ще се предлага Superb Combi са идентични с тези на седана. Това са бензиновите1.4 TSI (125к.с.), 1.8 TSI (160к.с.) и 3.6 FSI (260к.с.), както и дизеловите 2.0 TDI PD (140к.с.) и 2.0 TDI CR DPF (170к.с.). От Skoda уверяват, че агрегатите са с ниска консумация на гориво и отделят малко количество CO2 емисии, като някои от тях могат да се комбинират със система за задвижване към четирите колела Haldex AWD. 


Галерия Skoda Superb Combi
Skoda Superb Combi разкрита във Франкфурт
Skoda Superb Combi разкрита във Франкфурт
Skoda Superb Combi разкрита във Франкфурт
Читателски коментари

Павел Желязков - www.autoblog.bg 2009-11-19 11:57:05 0 отговори

Павел Желязков - www.autoblog.bg

Г-н БозоКосмев, Единствената грешка в статията беше в мощността на 3.6-литровия двигател, като вместо 260, бяха изписани 360к.с., но това е правописна грешка. Лично проверих всички технически данни на модела в немския сайт на Skoda и всички са абсолютно точни. Имайте предвид, че когато става въпрос за нови модели на популярни марки, ние винаги изчакваме официалната информация, поради което неточности са много малко вероятни.

Бозо Космев 2009-11-19 00:31:45 0 отговори

Бозо Космев

Господа, техническите ви данни за новия Супърб Комби нямат нищо общо с реалността. Пълно е с груби грешки. Размери, мощности на агрегатите... Не бива така.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg