Автор: pavel
Публикувано на: 18.04.2011 21:42:26

Рейтинг:

Шанхай

Френската компания Citroen реши да използва автомобилното изложение в Шанхай, за да представи най-новия представител на семейство DS, като причината е, че залага много надежди на този пазар.

Става въпрос за луксозния семеен седан Citroen DS5, като това е неговата серийна версия, която ще се появи на пазара в края на тази или началото на следващата година, а цената й ще започва от около 30 000 евро.

Габаритите на автомобила са 4,52м. дължина и 1,85мм. широчина, а в дизайна му виждаме елементи от седан, купе и кросоувър. От френската компания разкриват, че DS5 използва платформата на 5008 и в него има място за петима души.
 
Citroen DS5 използва хибридната задвижваща система Hybrid4, състояща се от 2.0-литров, турбо двигател с мощност 163к.с. и електромотор, доставящ допълнителни 37к.с.

Агрегатът с вътрешно горене задвижва предните колела, а електромоторът – задните, като по този начин се получава ефективна 4x4 система. От Citroen все още не оповестяват данни за динамиката и консумацията на гориво, но споменават, че отделяните CO2 емисии са 99гр/км.

При пускането си на пазара, Citroen DS5 ще се предлага и в модификации само с бензинов или дизелов двигател, но все още не е ясно с кои агрегати ще са оборудван те. При автомобила ще видим и множество нови за френската марка технологии, като система за сигнализация при неволно пресичане на пътната маркировка и адаптивни автоматични светлини.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg