Автор: vladi
Публикувано на: 23.06.2011 12:04:24

Рейтинг:

Серийното

Първоначално беше обявено, че серийната версия на Bugatti Galibier ще се появи на пазара през 2013 година, но според непотвърдена информация, тя може да направи дебют на изложението във Франкфурт тази есен.

Дали това ще се случи или не, не можем да знаем със сигурност, но според няколко реномирани издания, от Bugatti вече са избрали име за серийната версия, което ще напомня за легендарен модел на марката от 30-те години на миналия век.

Става въпрос за името Royale, под което в периода 1927 – 1933г. е бил продаван един от най-ексклузивните модели на Bugatti. От него са били произведени само 6 екземпляра, като всички са били оборудвани с 12,7-литров осемцилиндров двигател.

Припомняме ви, че концептуалният Bugatti Galibier е оборудван с 8.0-литровия W16 двигател на Veyron, но мощността му е намалена от 1 001 на 800к.с. Първоначално беше планирано от серийния модел да бъдат произведени само 300 бройки, но сега става ясно, че те ще са цели 3 000. Това може да доведе до намаляване на очакваната цена от 1.5 млн. евро.


Галерия Bugatti Galibier Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg