Автор: pavel
Публикувано на: 16.02.2011 21:51:40

Рейтинг:

Серийното

Серийната версия на електрическото BMW ActiveE ще направи дебют на изложението в Женева, като немската компания е планирала да пусне около 1 000 бройки от него до края на годината в няколко европейски страни, Китай и 7 града в САЩ.

Въпреки че до премиерата на електромобила, базиран на 1-Series Coupe, остават около 2 седмици, баварците решиха да разпространят подробна информация за него, от която става ясно, че той не се отличава много от концепцията, представена в Детройт, като разлики има единствено в броните.

Електрическият двигател на автомобила отново е с мощност 170к.с., а максималният му въртящ момент е 250Нм., естествено наличен още при 0об/мин. Енергията за него пък се доставя от комплект литиево-йонни батерии, разположени на местата, където се намират резервоарът и трансмисията при стандартния модел.

BMW ActiveE ускорява от 0-100км/ч. за по-малко от 9.0сек., а максималната скорост, която развива е 145км/ч. Неговата автономия е 160км/ч., като времето, необходимо за пълно презареждане в специализирана станция е около 4 часа, но пък само 12 мин. в нея са достатъчни, за да ви гарантират изминаването на 40км.


Галерия BMW ActiveE
Тагове: BMW, BMW 1-Series, BMW ActiveE
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg