Автор: admin
Публикувано на: 11.08.2010 22:51:04

Рейтинг:

Седемгодишната
Напоследък автопроизводителите се опитват да привличат повече клиенти като увеличават гаранцията на своите модели, от което по принцип потребителите трябва да остават доволни, но някои компании започнаха да спекулират с това.

Така например, в началото на годината от Kia обявиха, че вдигат гаранцията на всички свои модели на цели 7 години, нанасяйки сериозен удар по конкуренцията, но се оказа, че корейската компания заблуждава клиентите, или поне е така според Британската асоциация по контрол на рекламите (ASA).

ASA твърди, че рекламата на 7-годишната гаранция заблуждава потребителите и от асоциацията са забранили излъчването и по местните телевизии. Според нея зрителят разбира, че тази гаранция покрива всички компоненти, което всъщност не е така. Експлоатационният живот на стерео уредбата и акумулатора например е 3 години, а на боята – 5 години.

Освен това, представители на ASA са забелязали, че в рекламата не е включено едно от най-важните условия на гаранцията, а именно, че тя спира да важи, когато автомобилът навърти 100 000 мили (около 160 000км.). Въпреки че подобно предупреждение се появява в края на рекламата, от асоциацията считат, че то не е достатъчно.

Седемгодишната гаранция на Kia била заблуда
Тагове: Kia
Читателски коментари

Анонимен 2010-08-13 10:42:23 0 отговори

Анонимен

Да бе а на боята 5 г. - какво ще кажеш, аз на моето ауди модел '97 имам 12години гаранция на боята и 14 години за ръжда !

Анонимен 2010-08-12 12:40:19 0 отговори

Анонимен

"Експлоатационният живот на стерео уредбата и акумулатора например е 3 години..." Да им имам проблема!

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg