Автор: vladi
Публикувано на: 04.10.2011 22:29:48

Рейтинг:

Seat

Компактните градски автомобили добиват все по-голяма популярност главно поради факта, че консумират малко гориво. Именно това е и причината немският концерн VW Group да разработи нова платформа за такъв тип превозни средства, която да бъде използвана от повечето негови марки.

Вече видяхме серийната версия на Volkswagen Up! и компактния модел на Skoda, получил наименованието Citigo, но на изложението във Франкфурт беше представен още един автомобил, създаден на тази платформа, който обаче остана на заден план.

Става въпрос за Seat Mii, който ще се появи на пазара догодина, а цената му в никакъв случай няма да надвишава сумата от 10 000 евро. Моделът ще се предлага с две версии на новия 1.0-литров двигател, чиито мощности са 59 и 74к.с. Освен това ще има и еко модификация Ecomotive, при която отделяните CO2 емисии ще са само 97гр/км.

Агрегатите ще са комбинирани стандартно с механична трансмисия, но като опция ще се предлага и автоматична. Любопитно е, че в оборудването на модела е включена системата City Safety Assist, която активира спирачките при скорост до 30км/ч., когато прецени, че е възможен сблъсък с друго превозно средство.


Галерия Seat Mii
Тагове: Seat, Seat Mii
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg