Автор: vladi
Публикувано на: 27.07.2011 13:41:36

Рейтинг:

Създадоха

Електрическите двигатели бавно, но сигурно превземат всички сфери на автомобилната индустрия, а и не само. След като станахме свидетели на всевъзможни превозни средства, задвижвани от електромотори, дойде ред да видим и хотрод, оборудван с такъв агрегат.

Вероятно на феновете на хотрод автомобилите ще им бъде много странна липсата на компресорен V8 двигател, който да издава зловещ звук, но когато усетят ускорението от 0-100км/ч за по-малко от 5.0сек., повечето от тях със сигурност ще одобрят машината.

Електрическият хотрод е наречен Lightning Electric Car, а негов създател е Марк Калиш, който е президент на компанията Enviro Tech. Той твърди, че серийната версия на творението му ще е готова до месец, а цената й в САЩ ще е 28 000 щатски долара, след приспадането на данъчните облекчения за екологични автомобили.

При разработката на превозното средство, Марк Калиш и неговият екип са се постарали да премахнат всички излишни елементи от него, за да намалят максимално теглото му. Именно това е и основната причина хотродът да ускорява толкова бързо, въпреки че според пресинформацията, той може да развива максимум 160км/ч.


Галерия Lightning Electric Car
Създадоха първия екологичен хотрод
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg