Автор: admin
Публикувано на: 15.06.2010 23:24:38

Рейтинг:

Сър
Сър Елтън Джон избра да се придвижва с BMW ActiveHybrid 7 по време на краткия си престой в България. Високотехнологичната лимузина впечатли британската поп икона с уникалното съчетание от изискан лукс, впечатляваща динамика, нисък разход на гориво и минимални емисии CO2.

Предпочетеният автомобил  BMW ActiveHybrid 7 е в цвят Mineral White (бял металик) и е оборудван със специални алуминиеви джанти с размер 19 инча и дизайн с десет спици, които са с подобрени аеродинамични характеристики. Те са и отличителен белег, по който най-бързата и мощна лимузина се отличава от стандартната версия с двигател с вътрешно горене. Друг отличителен знак са обозначенията ActiveHybrid на праговете, задните колони и на задния капак.

BMW ActiveHybrid 7 се задвижва от V8 бензинов двигател с повишена мощност, осемстепенна автоматична трансмисия и електромотор. Разработен на базата на BMW 7-Series, BMW ActiveHybrid 7 налага нови стандарти за ефективност в луксозния клас – разходът на гориво е намален с до 15% при увеличена мощност в сравнение със стандартния модел. Автомобилът разполага с мощност 455к.с. (407к.с. при BMW 750i) и максимален въртящ момент 700Нм., като те се предават с помощта на осемстепенна автоматична трансмисия. Електромоторът се намира в компактна конфигурация между двигателя с вътрешно горене и преобразувателя на автоматичната трансмисия, и се захранва от литиево-йонна батерия, разработена специално за автомобилната индустрия.

Прецизно контролираното взаимодействие между двата източника на мощност оптимизира не само ефективността, но и динамичното поведение на BMW ActiveHybrid 7. Резултатът е впечатляващи динамика и комфорт по време на шофиране. Ускорението от 0 до 100км/ч. отнема едва 4,9сек.,  разходът на гориво (ЕС тестови цикъл) е 9.4л/100км., а емисиите на CO2 са само 219гр/км.  Хибридната технология  разширява възможностите за постигане на по-голяма ефективност и допълнителен комфорт. Например BMW ActiveHybrid 7 е първият автомобил с марка BMW, оборудван с автоматична трансмисия, която включва и функция старт/стоп (Auto Start Stop), която прекратява работата на двигателя на празен ход при спряло превозно средство или в задръствания. Допълнително предимство е факта, че климатичната и вентилационна система остава включена, дори когато двигателят е изключен, защото енергията се доставя директно от 120-волтовата електрическа мрежа, захранвана литиево-йонната батерия. Специален дисплей на инструменталния панел информира пътниците
за нивото на ефективност и моментното състояние на хибридната система.

В качеството си на официален превозвач на Елтън Джон BMW Group България предостави за него и неговите музиканти още BMW 5-Series, BMW 5-Series Gran Turismo и BMW X5.

Сър Елтън Джон избра BMW ActiveHybrid 7
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg