Автор: admin
Публикувано на: 12.10.2010 10:49:58

Рейтинг:

Romeo
Да направиш един ексклузивен автомобил уникален въобще не е лесна работа, но италианската тунинг компания Romeo Ferraris определено се справя с тази задача и го доказа за пореден път с Chevrolet Corvette Z06.

Американският мускулест автомобил е получил нови джанти с размер 19 инча отпред и 20 инча отзад, модифицирано окачване, по-мощни спирачни механизми и нова изпускателна система.

Интериорът на тунингования Corvette Z06 пък е добил по-европейски вид, като в него се монтирани спортни седалки Recaro и волан Commando, а безличните пластмасови елементи са облечени в кожа.

Същинската работа обаче е била по 7.0-литровия V8 двигател на спортната кола, чиято мощност е увеличена от 512 на 677к.с., а максималният му въртящ момент е нараснал от 637 на 823Нм.

За да постигнат тази производителност, инженерите на Romeo Ferraris са оборудвали автомобила с тунинг комплект на Vortech, включващ нови компресор, междинен охладител и горивни инжектори. Крайният резултат от извършените модификации пък е ускорение от 0-100км/ч. за 3.3сек., от 0-200км/ч. за 10сек. и достигане на максимална скорост от 300км/ч.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg