Автор: admin
Публикувано на: 17.12.2009 01:13:08

Рейтинг:

Rinspeed
Тунинг компаниите обръщат все по-голямо внимание на електрическите автомобили, вероятно предусещайки накъде отива пазарът. След като Brabus създаде електрически Smart, а RUF усилено работят върху електрически версии на Porsche 911 и Cayenne, сега и Rinspeed представиха концептуален електромобил.

Швейцарците, които са известни с изключително агресивните си доработки на модели на Porsche и необичайни концепции, подготвят за изложението в Женева през март градски електромобил, наречен UC, съкратено от Urban Commuter.

Автомобилът е с дължина 2.5 метра и е оборудван с електромотор, чийто въртящ момент е 124Нм. Превозното средство може да изминава 120км. без презареждане и да развива максимална скорост от 110км/ч. Интересна особеност е, че неговото управление се извършва чрез джойстик.

За изминаването на по-дълги разстояния е предвидено да се създадат специални железопътни вагони, където автомобилите да се качват и по време на превоза им да се зареждат с електричество. Въпреки че не е споменато в официалното прессъобщение, стана ясно, че зареждането ще се осъществява в домакински контакт или в специализирани станции, които ще могат да се резервират предварително през интернет.

От Rinspeed твърдят, че концепцията UC има реални шансове да влезе в серийно производство, тъй като тя лесно може да се адаптира към много съществуващи модели на автопроизводители. Имайте предвид, че електромобилите са много популярни в алпийските ски курорти в Швейцария, където се използват за превоз на туристи и продукти.

Галерия Rinspeed UC Concept
Rinspeed представи градски електромобил
Rinspeed представи градски електромобил
Тагове: Rinspeed, Rinspeed UC, Други
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg